Bor man i klosteret betyder det


At teater, koncerthus, museer, banegård er beliggende i gåafstand - at man træder fra sin bolig ud i byens pulserende liv

At bo i Odense Graabrødre Kloster betyder også, at man skal have lyst til at bo i middelalderlige bygninger med de fordele og ulemper dette måtte have. Boligerne moderniseres løbende – ikke til topmoderne boliger – men til en rimelig standard – med skyldig respekt for den tradition og historie, som man også er en del af når man bor i en stiftelse.

Det Sociale Liv i Klosteret


Vi har 8-10 fælles arrangementer om året med foredrag, sang eller anden underholdning.


Derudover kan beboere selv arrangere forskellige sammenkomster. Det forventes at man deltager i fælles arrangementer, uden at det skal opfattes som en pligt, hvis ikke man har mulighed. Man har ret til sit privatliv, og kan lukke døren til sin lejlighed.


I henhold til vedtægterne lægger vi dog vægt på en respektfuld omgang med hinanden i klosteret, således at alle kan bo her under trygge vilkår.

Overvejelser


Inden man lader sig skrive op, så overvej fordele og ulemper ved en bolig i klosteret. Bygningen er fredet og har ikke særskilte handicapfaciliteter, som elevatorer eller niveaufri adgange overalt.

At bo i midtbyen har sin charme med både handelsliv og kulturelt liv inden for gå-afstand, det betyder også at mange mennesker færdes omkring bygningerne på alle tider af døgnet, nogle lejligheder ligger ud til cafe miljø og derfor vil der være støj.

Parkeringsmuligheder er begrænsede, der er lang ventetid på en p-plads på klosterets grund, med Kommunen tilbyder beboerparkering i byen.

Der er nem adgang til offentlige transportmidler, banegården er lige i nærheden, en gratis citybus kører omkring centrum og bybusser er inden for få hundrede meters afstand.


Altså goder og ulemper alt efter hvilke prioriteter man har i sit liv, men som er vigtige overvejelser inden en flytning til klosteret.

Faciliteter


Klosteret har 2 fælles vaskerum, vaskekælder med 2 maskiner, samt tørretumbler. Tørrestue. Strygestue med rulle, strygejern og -bræt.


Motionsrum 


Cykelskur.


Mødestue til fælles afbenyttelse med service til 24 personer.


TV-stue med stort TV og tv-pakke


En spændende klostersal, som benyttes til større fællesarrangementer, og som også kan lejes


4 gæsteværelser à 2 sovepladser.


En dejlig have- med havemøbler i sommerhalvåret.